ki aikido centrum.nl
 
 

Aikido is een moderne bewegingskunst die voortkomt uit de japanse krijgskunsten (budo). In een ontspannen werksfeer oefenen we om beurten de veelzijdige technieken, met letterlijk veel vallen en opstaan.  Net als in het dagelijks leven leren we als we ons open stellen voor nieuwe ontdekkingen. Deze ontdekkingen vinden hun weg in ons lichaams- en zelfbewustzijn. In aikido staat de ontwikkeling van coördinatie van geest en lichaam centraal.

Iedereen kan Aikido beoefenen, jong, oud, vrouw of man. Stap voor stap, samen op weg...


Lees meer over Aikido

 
Aikido
Ai
Harmonie, Eenheid, Liefde
Ki
Levende energie, de basis van alle bestaan in het universum. De ‘kracht’ om datgene wat niet duidelijk is, te doorgronden en op te helderen
Do
Weg,  de Manier of Methode.

Voor de meeste mensen is Aikido nog een onbekend begrip, Judo of Karate zijn een stuk bekender onder de nederlandse bevolking. Misschien is het omdat aikido geen sport is en daardoor ook buiten het wedstrijdgebeuren valt.


Maar steeds meer mensen vinden plezier in het aikido trainen, niet verwonderlijk het is ook prettig, omdat met ontspanning en kalmte oefenen de basis is voor elk niveau.
Het lijkt heel gemakkelijk door de vloeiende en gracieuze bewegingen, iets wat je herkent als je een tijdje hebt meegetraind...

Welkom